manfaat daun kelor untuk diabetes

manfaat daun kelor untuk diabetes Ако слушнете лисјата на moringa , можеби замисли мистична аура. Но знаете придобивките од moringa лисја испадна многу добро за здравјето на телото. Разбирливо , бидејќи во некои области на moringa лист се користи за капење лешот. Ако сте навикнати да користат moringa лист за овој курс ќе се чувствуваат чудно ако видите лисјата на moringa направени кујна.

Moringa лисја се готват испадна да имаат мека текстура како печурки и многу свеж вкус на јазикот. Moringa листовите се обично готват во растително јазли со дополнителни свежа пченка премногу млад за да се конзумира во текот на денот . Ако никогаш не сте се чувствува чувство на moringa лист зеленчук , може да се обидете од сега па натаму.

 Во прилог на направени вкусна зеленчук јазли , што има хранливата вредност на moringa лисја се добри за телото kita.Ternyata moringa листовите имаат повеќе А ниво на витамин споредба со моркови. Во прилог на витамин А, moringa лист , исто така, содржи витамин Ц и витамин Е Следниве е содржината на moringa остава споредба со други природни материјали, како што е цитирано од kompasiana.com .

    Витамин А 6,8 mg ( 1,8 mg најде во моркови )
    Калциум 440 мг ( 120 mg содржани во млекото)
    Калиум 259 мг ( 88 mg содржани во банани)
    6,7 mg на протеини ( млеко или јогурт има 3,1 mg)
    Витамин Ц 220 мг ( 30 mg содржани во портокалова)

 Како што е напишано Википедија постојат некои големи придобивки од moringa лисја се многу добри за вашето здравје секој ден, како што се:

    Зголемува природната отпорност на телото
    Освежување на очите и мозокот
    Зголемување на метаболизмот
    Зголемување на клеточна структура на телото
    Зголемување на серумскиот холестерол природно
    Намалување на брчките и линии на кожата
    Зголемување на нормалната функција на црниот дроб и бубрезите
    разубават позадинава
    зголемување на енергетската
    олесни варењето
    антиоксиданси
    Одржување на имунолошкиот систем на телото
    Ја подобрува циркулацијата на систем за здрава
    Анти-инфламаторни
    Дава чувство на целокупното здравје
    Поддржува нормалното нивото на шеќерот на телото

Со толку многу бенефиции и ефикасноста на moringa остава погоре, тоа е многу жално ако во секојдневниот живот често ги игнорираат moringa лисја. Иако СЗО го воведе moringa остава како алтернатива за надминување на проблемите на исхрана храна од 1988 година. Значи, ако сте сеуште спремна да консумираат moringa лист ?

. Bookmark the permalink.

Leave a Reply